Standard.al

Presidenti Meta: Po shkelet hapur kushtetuta për të vendosur pushtet absolut mbi kryeministrin

0

Kriza e rëndë Kushteuese, presidenti Ilir Meta në një konferencë të jashtëzakonshme për mediat. Ai shprehet se kushtetuta ligji suprem, rrjedh nga dakortesia e popullit per tu qeverisur nga vlera dhe parime, per kete arsye kushtetuta e vendit e vendos kufirin e pushteti per ata qe lakmojne pushtetin e pakufij, esht vija e kuqe,per sa kohe fuqia e saj buron nga populli.1998 date historike, populli shqiptar miratoi referendumin e kushtetues post komuniste,e udhehequr nga sabri godo dhe imami u zhvillua nje debat shembullor duke na dhuruar kushtetuten me te mire. Populli vendosi se sistemi qeverises ndahet ne tre pushtet ekzekutiv legjislativ gjyqesor. pushtetet ndahen nuk uzurpohen.mundesi paqen e vendit dhe rotacionin nrml politik.kjo kushtetute u zhbe brenda nates ng marrreveshja e 2008 ng palet e erreta politike,sipas ksaj parlamenti ushtron pushteti vtm t kryetareve. Po shkelet hapur kushtetuta per t vendosur pushtet absolut mbi kryeministrin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.