Standard.al

“Kushtetuta është ligji suprem”, Presidenti Meta: Ajo është vija e kuqe e pakalueshme!!!

0

Presidenti Ilir Meta, në një konferencë të jashtëzakonshme për mediat, deklaroi se Kushtetuta është dokumenti që përcakton demokracinë. “Kushtetuta është ligji suprem, është trupi që mishëron parimet themelore sipas të cilës qeveriset një vend. Si një tempull i shenjtë që i shërben shtetit të së drejtës. Sa më serioz dhe i qëndrueshëm sistemi demokratik i një vendi aq më i rrallë është ndryshimi i kushtetutës. Kushtetuta rrjedh nga dakordësia e një populli. Kushtetuta vijë e kuqe përsa kohë fuqia e saj buron prej popullit”, – tha Presidenti.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.