Standard.al

Burri që ruan ekuilibrin në gjendje të lirë në mijëra metër lartësi…

0

Eskil Ronningsbakken ka lindur në 24 qershor 1979 dhe është një artist i sporteve ekstreme nga Vallset në Stange, Norvegji.

Ronningsbakken udhëton në botë duke kryer akte balancimi në majat e pikave vdekjeprurëse, siç janë kanionet dhe shkëmbinjtë.

Ai mund të ruajë ekuilibrin në mënyrë të përkryer edhe në majat me lartësi ekstreme deri në thuajse 4,000 metër pa kurrëfarë mjeti sigurie plotësisht në gjendje të lirë.

Ai praktikon joga, meditim, dhe teknikat e frymëmarrjes për të qëndruar i përqendruar, dhe përgatitet gjerësisht për secilin akt.

Ronningsbakken iu bashkua cirkut në moshën 12 vjeç, por është ushtruar në forma të ndryshme që në moshën 5 vjeçare, ku, si më i riu nga tre fëmijë, ai kaloi kohën e tij në fshatin norvegjez duke ngjitur pemë dhe duke luajtur në çati.

Në një moshë të re, teksa shikonte televizor, ai u frymëzua nga pamjet e një indiani që bënte lojëra të mrekullueshme me ekuilibrim, dhe vendosi t’i kushtohej këtij arti.

Ai më vonë e përmirësoi zanatin e tij nën përkujdesjen e trainerit të Circus State të Moskës Peter Jakob. Gjithashtu ka filluar t’u mësojë të tjerëve teknikat e tij.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.