Standard.al

Kujdes!!! Ekspertët e sigurisë ngrenë alarmin. Hakerat po ju vëzhgojnë…

0

Është menduar gjithmonë si një nga mashtrimet më të vjetra në internet, që hakerat pretendonin se kanë filmuar fshehurazi njerëzit përmes kamerave të tyre ndërsa shikojnë pornografi dhe kërcënojnë të shpërndajnë pamjet me të njohurit e personave të gjurmuar.

Por një raport i ri se teknologjia për ta bërë këtë ekziston në të vërtetë.

Ekspertët e sigurisë pretendojnë se kanë gjetur një pjesë të programeve që lejojnë hakerat të kapin video nga faqet e internetit të viktimave të tyre pa e ditur ata.

Softueri, i njohur si ‘PsiXBot’, funksionon vetëm në kompjuterë që ekzekutojnë Microsoft Windoës dhe shpesh ngarkohet në një kompjuter pa e ditur përdoruesi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.