Standard.al

10 mln dollarë për 2 terroristë, SHBA lëshon ‘dorën’ pas vrasjeve të liderëve të ISIS-it

0

Një shpërblim i parezistueshëm është vënë në dispozicion të tij që jep informacione të besueshme për dy anëtarëve të armikut të vjetër, al-Kaedës.

Departamenti Amerikan i Shtetit njoftoi një shpërblim prej 10 milionë dollarësh për ata që ofrojnë informacione.

Sipas mediave të huaja, Michael Evanoff, ndihmës sekretari për sigurinë diplomatike u tha gazetarëve se Departamenti i Shtetit po ofronte një shpërblim për dy anëtarët e moshuar të al-Kaedës në Gadishullin Arabik.

SHBA ofron 6 milionë dollarë për informacion mbi Sa’ad bin Atef al-Aëlaki dhe deri në 4 milionë dollarë për Ibrahim Ahmed Mahmoud al-Qosi.

Shtetet e Bashkuara pretendojnë se dy anëtarët e grupit terrorist kanë inkurajuar anëtarët e saj për të bërë sulme kundër Shteteve të Bashkuara dhe qytetarëve të saj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.