Standard.al

Palmer flet sërish për krizën: Duam të shohim zgjedhje të lira dhe demokratike…

0

I dërguari i Departamentit të Shtetit për rajonin tonë, Mattheë Palmer, reagoi sërish për situatën në Shqipëri.

Duke folur në samitin e Davos-it, ai apeloi për dialog mes palëve për të zgjidhur krizën politike.

“Do na pëlqente të shihnim një dialog që sjell si rezultat një marrëveshje mbi Reformën Zgjedhore që zbaton rekomandimet e OSBE/OHDIR-it dhe një drejtim që çon sërisht drejt normalitetit për demokracinë shqiptare”, tha Palmer.

“Do të na pëlqente të shihnim përparim, është e rëndësishme që themelet demokratike të Shqipërisë të jenë të fortë, që zgjedhjet të jenë të lira dhe që populli shqiptar ka lirinë të zgjedhë në mënyrë demokratike. Prandaj do na pëlqente të shihnim një dialog që sjell si rezultat një marrëveshje mbi Reformën Zgjedhore që zbaton rekomandimet e OSBE/OHDIR-it dhe një drejtim që con sërisht drejt normalitetit për demokracinë shqiptare”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.