Standard.al

Rudina Hajdari përjashtohet edhe nga Reforma Zgjedhore

0

Rudina Hajdari është përjashtuar nga Komisioni i Posatshëm për Reformën zgjedhore. Në vendin e saj në këtë komision është futur deputeti Korab Lita, i cili pretendon tashmë se ka marrë dhe kryesimin e grupit democrat në Kuvend.

Në mbledhjen që është parashikuar të mbahet ditën e enjte, 24 tetor, në orën 9:30, emri i Hajdarit nuk figuron në asnjë nga grupet që do të krijohen për ndryshimin e sistemit apo për financimin e partive politike.

Rendi i ditës:

Konstituimi dhe raportimi i grupeve të punës;
Prezantimi i paketës së parë që adreson rekomandimet e ODIHRit për fushatën zgjedhore, kuotat gjinore, financimin e fushatës, regjistrimin e subjekteve dhe abuzimin e administrës.
Gjithashtu, me porosi të bashkëkryetarëve grupet e punës të takohen të mërkurën për të diskutuar.

Grupet e punës si vijon:

Sistemi zgjedhor:

Damian Gjiknuri & Bashkim Fino

Myslim Murrizi & Nimet Musaj

Financimi i partive politike:

Blerina Gjylameti & Klotilda Ferhati

Arben Elezi & Ralf Gjoni

Emigrantët:

Alket Hyseni & Adnor Shameti

Korab Lita & Adriatik Alimadhi

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.