Standard.al

Droga e bën gjoksin e tij të rritet, kompania urdhëroi të paguante 8 miliardë dollarë…

0

Droga e bën gjoksin e tij të rritet, J&J urdhëroi të paguante 8 miliard, ai do të duhet të paguajë 8 miliard dollarë dëme për një burrë që përdori ilaçin antipsikotik Risperdal si fëmijë dhe kishte gjinekomasti, ose zmadhim të gjirit. Kjo është sanksioni më i rëndë i shqiptuar shumëkombësh në mbi 13,000 veprime ligjore të ngritura kundër Risperdal. Aktgjykimi i Gjykatës së Pleas të përbashkët të Philadelphia në favor të Nicholas Murray është vetëm i pari nga disa ankesa të paraqitura në lidhje me drogën Risperdal. Nicholas Murray, 26-vjeçari që do të marrë dëmshpërblimin maksimal, u diagnostikua me një çrregullim të spektrit të autizmit në 2003 dhe përshkruante ilaç kur ishte i mitur. Pasi mori ilaçin, ai tha që zhvilloi gjoksin.

Paditësit pretendojnë se J&J nuk paralajmëroi për rrezikun e gjinekomastisë, zhvillimin e gjinjve të zgjeruar te meshkujt, të shoqëruar me Risperdal, për të cilin ata thanë se ndërmarrja tregtonte për përdorime të papranuara me fëmijë. Kompania u akuzua se ishte në dijeni të rreziqeve dhe “për mos paralajmërimin e konsumatorëve se pasojat e përdorimit të ilaçit antipsikotik Risperdal të lidhura me rritjen anormale të indeve të gjirit të femrave tek djemtë”. Kjo u krijua nga një juri amerikane. Telefonat celularë dhe infertiliteti mashkullor Avokatët sqaruan: “Ky juri, si dhe juritë e tjera në mosmarrëveshje të tjera, përsëri kanë vendosur dëme ndëshkuese ndaj një kompanie që ka menduar vetëm të bëjë fitime në lëkurën e pacientëve”. Për Johnson & Johnson dënimi “është seriozisht disproporcional” dhe kompania tha se ishte “e sigurt se do të zvogëlohet në apel.” Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA miratoi ilaçin në fund të vitit 1993 për trajtimin e skizofrenisë dhe episodet e manisë bipolare tek të rriturit.

standard.al

https://it.yahoo.com/notizie/farmaco-gli-fa-crescere-il-seno-johnson-johnson-condannata-a-pagare-8-miliardi-062520957.html

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.