Standard.al

Pamja e të porsalindurve, çfarë dhe si shohin ata? Ja fazat më të rëndësishme…

0

Shumë mendojnë nëse të porsalindurit mund të shohin, por veçanërisht kur ata mund të njohin fytyrat e prindërve të tyre. Për më tepër, në mesin e shumë pyetjeve që shumica e bëjnë vetveten kur janë në gjendje të dallojnë ngjyrat. Por mbi të gjitha se si ata arrijnë të shohin deri në vitin e parë të jetës së tyre.

8 muajt e parë të jetës së të porsalindurit kanë një rëndësi absolute, dhe në këtë fazë të kohës zhvillohet shikimi. Gjatë periudhës së shtatzanisë sytë kanë tendencë të formohen, por vetëm nga muaji i dytë deri në të shtatën ata kanë tendencë të përfundojnë pamjen plotësisht. Në fakt këto mbeten të sigurta falë qepallave, të cilat luajnë një pengesë të vërtetë mbrojtëse. Gjatë shtatëzënësisë, pra, më saktë nga java e 28-të, fetusi hap sytë dhe nga ky moment është në gjendje të njohë të paktën dritën dhe të kundërtën e saj. Kur drita kalon pjesën e barkut, kjo e fundit zbulohet nga fëmija me ngjyra të tilla si vjollcë ose e kuqe. Dijetarët, në fakt, sipas teorive të tyre, mendojnë se fëmijët i duan lojërat e kuqe për këtë arsye.

Lindja e fëmijës, përveç që është delikate, i bën fëmijës një ënjtje të syve, kjo ndodh për shkak të presionit, por mos u shqetësoni, pasi vetëm disa orë ky faktor zhduket lehtë. Pamja e të porsalindurve nuk është pra perfekt në javët e para, pasi ende nuk është formuar plotësisht. Në fakt, të gjithë të vegjlit e sapo lindur janë të gjithë pak miop, vetëm nga afër në një distancë prej rreth 20-25 cm ata mund të njohin gjithçka që prek fytyrën e tyre.

Vetëm me kohën do të fitohet një pamje e plotë dhe e qartë. E njëjta procedurë zhvillohet në të njëjtën mënyrë kur është ende brenda barkut të nënës, pasi ajo arrin të kapë dritën gjatë ditës qoftë me një llambë të ndezur dhe errësirë ​​gjatë natës ose në vende të errëta. Në përgjithësi pas lindjes, të porsalindurit ngjiten veçanërisht në fytyrat e prindërve të tyre. Më shumë se gjithçka tjetër edhe nëse për disa momente ai përqendrohet në sytë e tyre, pas së cilës vëmendja e tij zhvendoset në buzë, flokë, hundë dhe të gjitha pjesët e tjera të fytyrës.

MUAJI I 2-të i SI Nëna përfaqëson pikën e saj të referencës në dy muajt e parë të jetës, në fakt ajo arrin të shohë në mënyrë të denjë gjithçka që është afër fytyrës së saj. Muskujt e syrit arrijnë të kontrollohen nga fëmija menjëherë pas lindjes së saj, kjo e fundit zgjon vëmendjen e saj vetëm për atë që është me të vërtetë e interesuar dhe atë që tërhiqet. Kjo është arsyeja pse ai është në gjendje të kthejë shikimin e tij në çdo objekt lëvizës aty pranë. Prandaj është e nevojshme të vendosni lodra lëvizëse mbi shtratin e tij të vogël, siç janë bletët, të cilat tërheqin vëmendjen e tyre me ngjyrën e tyre. Nëna është në gjendje të ketë më shumë kontakte me të porsalindurin edhe falë momentit Për më tepër, kontakti i ngushtë është në gjendje të krijojë një marrëdhënie besimi që në momentet e para. Elementet dhe veprimet kryesore që nuk duhet të mungojnë kurrë janë qumështi, dashuria, dashuria dhe qetësia. PYRE NGA MUAJI I 3-të Arritur muajin e tretë të jetës ju merrni një pamje më të gjerë, ose të dy sytë janë në gjendje të formohen plotësisht. Distanca maksimale që ai mund të shohë është rreth 8 metra, pasi ai është në gjendje të përqendrojë dhe kombinojë informacionin e marrë nga të dy sytë.

Në moshën 6 muajshe, të porsalindurit marrin një pamje të plotë nga të gjitha pikëpamjet, veçanërisht për sa i përket thellësisë. Kjo e fundit në fakt rezulton të jetë më e saktë dhe e përshkruar.

standard.al

https://it.yahoo.com/style/vista-neonati-cosa-e-come-185732206.html

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.