Standard.al

Fermerët tërheqin zvarrë kryetarin e komunës, nuk mbajti premtimin për rregullimin e rrugës

0

Një kryetar komune në jug të Meksikës është lidhur mbrapa një kamioni dhe është tërhequr zvarrë nëpër fshat.

Jorge Luis Escandón Hernánde u lirua nga policia, ndërsa u arrestuan 11 persona për ngjarjen.

Ky ishte sulmi i dytë që ai pësonte nga fermerët, që kërkuan që ai të përmbushë premtimin e tij për për të rregulluar një rrugë lokale.

Kryetarët e bashkive dhe politikanët lokalë në Meksikë shpesh janë në shënjestër të bandave të drogës kur ata refuzojnë të bashkëpunojnë me skemat e tyre kriminale, por është më pak e zakonshme që ata të sulmohen për premtimet e tyre për fushatë.

Videoja e marrë nga kalimtarët jashtë zyrës së kryetarit të komunës tregoi një grup burrash duke e tërhequr atë nga ndërtesa dhe duke e lidhur në pjesën e pasme të automjetit.

Escandón tha se ai do të ngrejë akuza për rrëmbim dhe përpjekje të vrasjes.

Tabasco Al Minuto@Tabalminutomx

Circula en redes video en el que pobladores del ejido Santa Rita en el municipio de , , suben en una camioneta al alcalde Jorge Luis Escandón Hernández. Los motivos es porque no ha cumplido lo prometido en campaña.

Embedded video

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.