Standard.al

Nis procesi për krijimin e një hibridi, gjysmë kafshë gjysmë njeri!

0

Qeveria e Japonisë ka hequr ligjin që ndalonte eksperimentimin dhe krijimin e hibridëve midis njerzëve dhe kafshëve.

Universiteti i Tokios është Universiteti i parë i cili merr aprovimin dhe lejen për të kryer diçka të tillë.

Pritet të fillojë ndërtimi i hibridit të parë, ndërkohë shkenctarët në Tokio po mundohen të risine iza dhe gene njerëzore në trupin e një miu.

Pavarsisht debateve të shumta dhe opinionit publik që e kundërshton këtë proçes, dhe që thotë se shkenctarët po marrin në dorë rolin e zotit, universiteti i Tokios shprehet se qëllimet e tyre nuk janë aspak djallëzore apo keqdashëse.

Krijimi i kafshëve të cilat kanë qeliza genetike apo organe njerëzore, do të ndihmojë në kurimin dhe transplantin e organeve tek njerëzit.

Ata thanë se ne nuk presim të krijojmë direkt organe njerëzore tek kafshët, por heqja e ligjit për ndalimin e eksperimenteve, na ndihmon t’i analizojmë më mirë, dhe avash avash të arrim synimet tona.

Burimi: The mind unleashed

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.