Standard.al

Presidenti i El Salvador diskutoi migracionin me Trump në New York, zbardhet biseda!!!

0

SAN SALVADOR – Presidenti i El Salvador, Nayib Bukele, diskutoi migracionin me Presidentin e SHBA Donald Trump të Mërkurën në Nju Jork, tha zyra e Bukele të hënën, pasi të dy vendet përshkruan një marrëveshje që synon të zvogëlojë migracionin e lidhur me SHBA. Ndërsa marrëveshja nuk detajoi veprime konkrete, zyrtarët thanë se synonte të zgjeronte aftësinë e El Salvador për të pranuar azilkërkues. Bukele, i cili mori detyrën në qershor, dhe Trump do të jetë në New York për Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara. Ata gjithashtu diskutuan sigurinë dhe investimet rajonale, thuhet në një deklaratë nga presidenca e Salvadoran. “Presidenti Bukele ka sugjeruar që Shtetet e Bashkuara të mund të kontribuojnë duke promovuar investime dhe krijimin e vendeve të punës, në mënyrë që më pak Salvadoras ta shohin mundësinë e emigrimit në atë vend, si e vetmja rrugëdalje nga problemet e tyre ekonomike dhe mungesa e mundësive”, thuhet në deklaratë. Administrata Trump ka bërë presion gjithashtu në Guatemalë dhe Honduras për të bërë marrëveshje për të ndaluar fluksin e migrantëve në kufirin SHBA-Meksikë, shumë prej të cilëve u nisën nga Amerika Qendrore. Guatemala ka nënshkruar një marrëveshje të “vendit të tretë të sigurt” që kërkon që azilkërkuesit të kalojnë nëpër vendin e Amerikës Qendrore për të kërkuar strehim atje më parë sesa në Shtetet e Bashkuara. Kongresi i Guatemalës ende nuk e ka ratifikuar marrëveshjen. Hondurasi është në bisedime me Shtetet e Bashkuara mbi mundësinë e zbatimit të një mase të ngjashme për azilkërkuesit Kubë. Avokatët e imigracionit kanë kritikuar marrëveshjet, duke thënë se vendet e Amerikës Qendrore, nga të cilat shumë njerëz shpëtojnë nga dhuna, varfëria dhe korrupsioni, nuk kanë aftësinë për të përpunuar më shumë kërkesa për azil dhe nuk mund të sigurojnë siguri për migrantët e cenueshëm.

standard.al

https://www.voanews.com/usa/el-salvador-president-discuss-migration-trump-new-york

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.