Standard.al

“Se për ju po duhet laku!” “Shpërthen” Demalia: J’u palaço më kujtoni sot vargjet e Viganit të Veriut…

0

Nga Ilir Demalia

Se për ju po duhet laku!

Nuk është asgjë fare tërmeti që ra dhe mund të bjerë, përpara tërmetit që i shkaktoni ju si Rilindje shqiptarëve me qeverisjen tuaj të krimit, makutërise, injorancës, kurvërise politike por edhe . . .
Ju vemje! pa pikën e turpit, dilni dhe bëni çfajen e radhës me pafytyrsinë tuaj si kllounë të shefit tuaj, krye të pafytyrit KM.

Asgjë nuk ka ndodhur. Tërmetet jane fuqi natyrore dhe nuk ka çfarë ti bëjnë as superfuqitë e Botës më teknologjine dhe shkencën më të zhvilluar.

Kanë ngjare dhe do të ngjasin. Por soji juaj është i pangjashëm në mashtrim, gënjeshtra, në krim dhe dhunim të pasurise publike të shqiptarëve. Kësaj si ti bëhet për ta ndaluar dhe zhdukur këtë farë, por tërmetit i bëhet halli.

Ju palaço më kujtoni sot vargjet e Viganit të Veriut At Fishta:
ne poezine Metamorfozatek, tek vepra Gomari Babatasit

Ju rrugaça sallahana
Vagabonda shakllabana
Rriqna t’ndyet mikrobë të kqi,
Qy të mjerës moj Shqypni
Kthelltë hie I keni në mushkni
Pa dhimë gjakun tuj ja pi,
Po der kur bre batakçi!
Bre coftina kalb mbi dhe!
Der kur ju, t’u tall noër në ,
Do t’na qelbni fis e atdhe?
Ah! bre jue… nuk die shko, u kjoftë,
Se tash ma jemi tue u njoftë,
Se kush jini e se shka jini,
Se ka shkoni e se ka vini,
Plang e shpi se ka i kini!
E sa pare ju ban jue gjaku:
Se për jue, po duhet laku,
Për me u vjerre – o kund m’ndoj shpat

Fotografia e Ilir Demalia

Fotografia e Ilir Demalia

Fotografia e Ilir Demalia

Fotografia e Ilir Demalia

Fotografia e Ilir Demalia

Fotografia e Ilir Demalia

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.