Standard.al

Varfëria, “ju nuk bëtë asgjë!” Pra, le të veprojmë së bashku!

0

“Subjektet që ne veshim kërkojnë vullnet të palëkundur politik dhe veçanërisht nevojë për të vepruar dhe menduar së bashku …”, thonë në një forum në Paris-Today në Francë, katër udhëheqës të shoqatave.

Pierre Henry, Drejtori i Përgjithshëm i France of Land of Azilit, Bruno Morel, Drejtori i Përgjithshëm i Solidaritetit Emmaüs, Eric Pliez, Presidenti i Samu Social, Florent Gueguen, Drejtori i Përgjithshëm i Federatës së Aktorëve të Solidaritetit Njëqind e shtatëdhjetë vjet më parë, Victor Hugo u ngrit në tribunën e Asamblesë Kombëtare për të sfiduar bashkëmoshatarët e tij mbi nevojën për të zhdukur mjerimin e pranishëm jashtëzakonisht të pranishëm në periferi të kryeqytetit. Ai i shtrëngon ata, i nxit ata të udhëheqin betejën kulturore. “Ju nuk bëtë asgjë”, thotë ai. Këtu jemi në shtator 2019, ata janë mijëra, 6.000 me siguri në Paris. Të padukshme për pjesën më të madhe, migrantët për shumë njerëz, që jetojnë në baltë, urinë, jashtëqitje, në mes të minjve. Në të njëjtën kohë, propozimet e çuditshme dalin në dritë, që supozohet se nxisin një debat për imigrimin në Kuvend: është e nevojshme të shtypni të drejtën e tokës, të themi disa, për të zvogëluar bashkimin familjar të sugjeroni të tjerët, të modifikoni kushtet e hyrjes për ndihmën shtetërore mjekësore (AME) thonë të tretin. Shkurt, ne duhet të bëjmë gjithçka për të zvogëluar “tërheqjen” e territorit tonë pohojnë këto zëra, dhe të luftojmë kundër sjelljeve të përshkruara si abuzive. Nuk ka rëndësi nëse e drejta për të jetuar me familjen e një është e drejtë kushtetuese, se e drejta e tokës (në kushte) është një element i stabilitetit, që MEA është një mjet i domosdoshëm i shëndetit publik (përfituesit e të cilit do të ishin përgjegjës për një mashtrim i cili, në realitet, prek vetëm Fondin Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore me 0.3%), as që këto tre tema janë objekt i thashethemeve të rreme të propaganduara nga populistët. Asgjë nuk ndihmon. Rruga më e thjeshtë e marrë është ajo që çon në retorikën e populistëve.

A tha kreu i shtetit kohët e fundit, “Unë nuk dua të shoh njeri në rrugë”? A mendoi ai për një moment që Gjermania kishte shpëtuar nderin e Evropës? A pretendoi të luftojë konkurrencën e varfërisë? Sidoqoftë, figura e migrantit është bërë një shuplakë e përshtatshme për paaftësinë kolektive të shteteve anëtare për të menduar në solidaritet dhe koherencë, për shembull migrimet e kthimit, ose fati i azilkërkuesve të refuzuar për shumë njerëz. éloignables! Mund ta pranojmë: shpesh kemi pasur turp për vendin tonë që lë kaq shumë njerëz në rrugë, katër të pestat e atyre që kontaktojnë çdo ditë 115, të rinj, që punojnë të varfër, migrantë. Në përgjegjësi, ne e dimë se subjektet që ne mbajmë kërkojnë vullnet të palëkundur politik dhe veçanërisht nevojë për të vepruar dhe menduar së bashku, aktorët institucional, autoritetet lokale, shoqatat, qytetarët dhe përdoruesit për të dalë nga kriza e jashtëzakonshme e kuptimit që ne kalojmë në çështjet e njerëzve në rrugë. Buletini i Politikave Do ditë, lajme politike siç shihet nga Le Parisien Adresa e postës elektronike Unë regjistrohem Adresa juaj e emailit është mbledhur nga Le Parisien për t’ju lejuar të merrni lajmet dhe ofertat tona komerciale.Eshtë për ne që të dalim nga cinizmi si tundimi i refuzimit, instrumentalizimi i konkurrencës së paracaktueshmërisë, të gjejmë kompromise që lejojnë integrimin dhe pranimin dinjitoz. Me këtë metodë, sepse ende nuk kemi bërë asgjë, të lejojmë të gjithë aktorët të veprojnë së bashku.

standard.al

http://www.leparisien.fr/politique/pauvrete-vous-n-avez-rien-fait-alors-agissons-ensemble-22-09-2019-8157261.php

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.