Standard.al

Rrëzimi i aeroplanit, sfida e ish-policit në përballjen me zjarrin: “Kam shpëtuar tre, pastaj hoqa dorë”

0

Dhjetë vjet në Narkotikët e Milanos, dhjetë të tjerë në Skuadrën e Flying dhe trembëdhjetë në Prokurorinë Publike në Bergamo.Por, madje edhe për një polic, një skenë si kjo është një grusht në stomak. Kur ai vrapon në aeroplanin e vogël të rrëzuar, Angelo Pessina nuk mund ta dijë që Stefano Meka është bllokuar brenda, me vajzat e tij Marzia dhe Silvia, binjakë të 15, dhe Kiara, nga 18. Ai as nuk e di se sa njerëz ka në kabinë. Ai e di vetëm se duhet të nxitojë, sepse flakët tashmë kanë gllabëruar gjysmën e avionit dhe një pemë, kundër së cilës u rrëzua. Me rezervuarin prej 300 litrash pothuajse të mbushur me karburant, avioni ka të ngjarë të shpërthejë. Angelo Pessina, kryeinspektori i pensionit i policisë së shtetit Angelo Pessina, kryeinspektori i pensionit i policisë së shtetit Kryeinspektori në pension, 56 vjeç, Pessina është e para që mbërriti me mikun e tij Francesco Defendi. Një motër, një tjetër, babai: ata arrijnë t’i nxjerrin nga dritarja dhe t’i vendosin me siguri në lëndinë buzë rrugës, sa më larg që të jetë e mundur nga zjarri dhe rreziku. Por kur gjithçka duket se ka mbaruar, një imazh shoqëron ulërimat: “Jemi katër”, imitoj babanë dhe vajzat e shpëtuara. Pessina dhe Defendi kthehen në aeroplan dhe e kuptojnë se çfarë do të thotë, por ata duhet të dorëzohen para flakëve të larta. Brenda është Marzia, binjaku që humbi jetën. “Këto janë momentet kur ju duhet të bëni një zgjedhje, edhe nëse është e vështirë, kështu që ata më mësuan – Pessina flet me vështirësi -. Do të dëshironit të bënit më shumë, por rrezikoni një tragjedi të dytë ». Ai dhe shoku i tij madje nuk duhej të shkonin atje. Ata u drejtuan në anën e kundërt të krahinës për një komision, por ata ndryshuan planet në momentin e fundit.

“Tre metra më lart dhe avioni do të kishte përfunduar në autostradën përgjatë së cilës po udhëtonim. Kam dëgjuar një zhurmë, ktheva kokën dhe në të djathtë pashë një krah. Ne nuk menduam për asnjë moment, e lamë makinën atje dhe u futëm poshtë. ” Avioni kishte përfunduar në një devijim autostradash, tridhjetë metra asfalt prej tyre. Një hap për ata që, si polici që është edhe atlet, kanë kilometra tokësorë në shkretëtirën e Omanit, dhe midis Algjerisë dhe Marokut. “Flakët tashmë kishin arritur në dyert, ato nuk mund të hapeshin. Këmbët shpërthejnë nga dritarja, një vajzë u përpoq të dilte. Ne bëmë atë që të gjithë do të kishin bërë. U tërhoqëm për ta nxjerrë jashtë. Njësoj me një vajzë të dytë. Pas tyre, një burrë. “Motra jonë është brenda, shpëto atë”, bërtitën ata. Por as ata nuk e dinin se kush kishim nxjerrë ndërkohë. Dhe në fillim nuk e dinim sa ishin në aeroplan, derisa ata na thanë se ishin katër prej tyre. ” Zjarri dhe koha kanë qenë armiq. «Kam bërtitur:” shpejt, shpejt “. E gjitha ndodhi në dy ose tre minuta, derisa ne arritëm të afroheshim në aeroplan. Ishte shumë e nxehtë, rrezikonte të shpërthente ». Kur arritën shërbimet e shpëtimit, Pessina dhe Defendi mbeti akoma: “Ne ishim afër vajzave dhe babait, një burrë i dëshpëruar”.

standard.al

https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/19_settembre_22/incidente-aereo-bergamo-corsa-dell-ex-poliziotto-fuoco-ne-ho-salvati-tre-poi-mi-sono-arreso-1ffca70e-dcbb-11e9-95a3-10409ad8

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.