Standard.al

“Dita pa Makina”/ Bllokohen rrugët e Tiranës, devijohen linjat e urbanit

0

E diela e 22 shtatorit, është dita pa makina, për shkak të javës e “Javës Europiane të Lëvizshmërisë”, e cila synon ndërgjegjësimin e qytetarëve për të përdorur sa më pak mjetet që ndotin mjedisin dhe të përqafojnë qasjet e reja të transportit alternativ, duket ecur ose pedaluar më shumë.

Edhe në Tiranë do zhvillohen një sërë aktivitetesh.

1.Ndalimin e qarkullimit të automjeteve si më poshtë:

-Bulevardi “Dëshmorët e Kombit” dhe sheshi “Nënë Tereza” datë 20.09.2019 nga ora 10:30 deri në orën 11:00.

2.Qarkullimi i automjeteve, mjeteve të emergjencës dhe Policisë së Shtetit do të bëhet sipas planit të lëvizjes si më poshtë:

-Në rrugët “Ibrahim Rrugova”, “Lek Dukagjini” dhe “Papa Gjon Pali II”.

3.Mjetet e transportit urban të qytetit do të devijohen si më poshtë:

-Linja e Unazës do të devijohet në urën e rrugës “Sami Frashëri” me urën e rrugës “Elbasanit”.

-Linja “Tirana e Re”, “Kopshti Zoologjik” do të devijohen te sheshi “Ëilson” ura e Drejtorisë së Policisë.

-Linja “Kristali” do të devijohet te sheshi “Ëilson” dhe Stacioni Trenit.

-Linja “Kinostudio- Kombinat”, do të devijohet tek Sheshi “Medresesë”, si dhe përballë kishës Ortodokse.

-Linja “Kashar” do të devijohet te “Kafe Flora”, Kisha Ortodokse.

-Linja “Megatek” dhe “Institut” do të devijohen te “Kafe Flora”

-Linja “Qyteti Studenti”, “Jordan Misja”, “Sauk”, dhe “Sanatorium” do të devijohen te Fakulteti Ekonomik.

-Linja “Mihal Grameno” do të devijohet te ura pranë rrugës “Elbasanit”.

-Linja “Materniteti i Ri” do të devijohet te ura pranë rrugës “Elbasanit” dhe Kishës Ortodokse.

-Linja “Sharra” do të devijohet te Stacioni Trenit si dhe përballë Kishës Ortodokse në rrugën e “Kavajës”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.