Standard.al

Mendojeni dy herë para se të nevrikoseni, shkenca vërteton se nervat ju shëndoshin!

0

Të bëhesh me nerva sjell një numër të madh rrisqesh nga pas si konfliktet apo ti bësh keq vetes, por këtë lloj rreziku nuk e kishim hasur më parë.

Shkenca vërteton se të bëhesh me nerva të shëndosh.

Zemërimi manifestohet jo vetëm në gjendjen tonë emocionale, por edhe në proceset kimike të trupit tonë. Kur zemërohemi, adrenalina lëshohet. Ajo shërben për të na bërë gati për të “luftuar ose fluturuar”. Ajo na aktivizon dhe shkakton ankth.

Për shkak të rrjedhës së gjakut nga organet e brendshme në muskuj, ne nuk mund të ndiejmë uri ndërsa jemi të zemëruar. Por kjo ka vetëm një efekt afatshkurtër shkruan Bright Side.

Pasi të ulet niveli i adrenalinës, ne ndiejmë nevojën për të rimbushur energjinë e humbur dhe fillojmë të jemi të uritur dhe të hamë ushqim. Por për shkak të faktit se jemi në ankth, kjo mund të na bëjë që të përdorim ushqime emocionale dhe pa kontroll.

Kjo do të thotë që ne mund të hamë diçka që nuk është e mirë për ne, që do të na sjellë gëzim dhe rehati, duke mos marrë parasysh nëse është e shëndetshme për ne apo jo?!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.