Standard.al

Çështja e emigracionit/ Conte mbron Macron, Salvini sulmon atë…

0

Kryeministri Giuseppe Conte dhe presidenti francez, Emmanuel Macron, u takuan në Palazzo Chigi për të diskutuar çështje të ndryshme të ndjeshme, veçanërisht Libinë dhe emigracionin. Një samit shumë i parashikuar, pas një viti acarie mes dy vendeve që arriti kulmin e tij në shkurt me thirrjen e ambasadorit francez. Të dy udhëheqësit donin të jepnin një sinjal të qartë miqësie dhe ndryshimi, duke gjetur një marrëveshje për mekanizmin për të kapërcyer uljet e urgjencës. Ështja e migrantëve “Miqësia midis Italisë dhe Francës është e pathyeshme, ndonjëherë nuk pajtohemi, luftojmë, por atëherë gjithnjë e gjejmë veten – tha Macron në fund të pjesës së parë të samitit, e ndjekur nga një darkë me kryeministrin italian – Jam i bindur që ne mund të biem dakord për një mekanizëm evropian për shpërndarjen e migrantëve të koordinuar nga Komisioni Evropian, i cili lejon që Italia ose Malta të garantohen para mbërritjes së varkës që personat që mbërrijnë janë të ngarkuar. Vendet që nuk i mirëpresin migrantët duhet të penalizohen financiarisht “.  “Unë nuk e nënvlerësoj atë që ka përjetuar Italia që nga viti 2015, pasi ajo gjithashtu ka pësuar shumë keqkuptime dhe padrejtësi. Qasja jonë duhet t’u përgjigjet tre nevojave: para së gjithash dhe më e rëndësishmja një nevojë për njerëzimin; atëherë duhet të ketë nevojë për solidaritet që shumë shpesh ajo ka munguar në BE, dhe pastaj ekziston parimi i efektivitetit: mosmarrëveshjet politike kanë çuar në një qasje joefektive dhe në parandalimin e mbërritjeve dhe kundërshtimin e lëvizjeve dytësore, “shtoi presidenti francez.

“Për çështjen e migrantëve është thelbësore që Evropa ta kthejë faqen drejt menaxhimit strukturor dhe jo-urgjent. Italia e ka kërkuar gjithmonë atë në mënyrë të vazhdueshme – – shpjegoi Presidenti i Këshillit, Giuseppe Conte, në fund të takimit dypalësh – Për sa i përket migracionit, Italia dhe Franca ndanë nevojën për të forcuar bashkëpunimin tonë me vendet e origjinës, e tranzitit. Dhe kjo ka të bëjë me përqëndrimin më të gjerë në kontinentin afrikan. Ne duhet të promovojmë një model partneriteti me kontinentin Afrikan, një partneritet që na mundëson të zhvillojmë një potencial shumë të madh. Ne kemi nevojë për të hequr qafe çështjen e migrantëve nga propaganda, madje edhe anti-evropiane. Italia nuk jep hua për të ulur mbrojtjen e saj kundër trafikimit të qenieve njerëzore, kundër imigrimit të paligjshëm. Ne kemi nevojë për të menaxhuar fenomenin në një mënyrë praktike dhe konkrete. Ne duhet të forcojmë bashkëpunimin me vendet e origjinës, të tranzitit “. Do të ketë një samit në Maltë, me qëllim ndërtimin e “zgjidhjeve me të vërtetë efektive të bashkëpunimit evropian”, tha Macron. Rreth 130 migrantë arrijnë në ishull, përfshirë raste mjekësore dhe gra shtatzëna “Conte është përlotur nga Macron” . Nga avokati i popullit tek një tradhtar ndaj popullit, një fund i mjerueshëm”. Kështu udhëheqësi i Ligës Matteo Salvini. Dhe duke komentuar ardhjen e 73 73 emigrantëve të tjerë, të mbledhur në det në orët e fundit nga OJQ-ja Ocean Viking, ai shtoi: “Ne bëjmë bast që edhe në këtë rast porti i sigurt do të jetë në Itali? Kryetarët dhe qeveritarët e Lidhjes do të marrin një JO për mbërritja e vetëm një stabardi “.

standard.al

https://it.notizie.yahoo.com/migranti-conte-riceve-macron-salvini-lo-attacca-200847037.html

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.