Standard.al

FOTO/ Pse prerja e re e flokëve të Ivanka Trump duhet të na frikësojë?

0

Ivanka Trump ndryshon look duke prere flokët. Sigurisht, matjet në internet duhet të merren me një majë kripe; Unë dyshoj se gati një në pesë njerëz në botë lexojnë rreth veprave të reja të Trump. Sidoqoftë, një numër i pavëmendshëm prej nesh duket se i gjen flokët e trashëgimtareve çuditërisht të magjepsura. Prerja e re është analizuar brenda një pëllëmbë të jetës së saj. Për shembull, Daily Beast u tërhoq se “mund të jetë një dredhi optike për të komunikuar kontrollin në një administratë të prishur”. Salloni pyeti nëse prerja më e shkurtër ishte një “nyje ndaj ambicieve të saj në rritje”, ndërsa një konsulente për imazhin i tha Refiner29 se Trump “dëshiron të rivendosë besueshmërinë sepse fushata e babait të saj po vjen … kjo flokë e bën atë të duket më e bazuar dhe më shumë i pjekur dhe më profesional ”. Shtë e mundur që Trump thjesht u ndje sikur i preu flokët. Por nëse Trump kujdeset për asgjë, është imazh; Unë nuk do ta hidhja poshtë idenë se shkurtimi i ri i Trump është një përpjekje për të na detyruar ta marrim atë më shumë seriozisht. Flokët e grave, në fund të fundit, janë të përfshira në idetë tradicionale të feminitetit. Ekziston një arsye që shumë politikane femra të sportizojnë një stil të shkurtër të njohur si bob politik (pob): është më pak “femëror”, gjë që i bën ata të duken më të fuqishëm. Prandaj ki frikë, ki shumë frikë: të rejat e bëra nga Trump mund të tregojnë se ajo ka rritur ambiciet e saj politike. Zoti na ndihmoftë të gjithëve nëse ajo zeshkane. • Arwa Mahdawi është një kolumniste e Guardian.

standard.al

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/sep/18/why-ivanka-trumps-new-haircut-should-make-us-very-afraid

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.