Standard.al

Arta Dade “shuplakë” ministrit të Ramës: Cakaj nuk flet me mendjen e tij…

0

Fundi i 2018-ës erdhi me çudira të reja në fushën e diplomacisë. Kryeministrit ia prishën gjumin protestat e studentëve. Ai kërkoi ndryshimë në Qeveri. Papritur kishte vendosur të largonte Ditmir Bushatin nga Posti i Ministrit të Jashtëm dhe të emëronte një djalosh të ri nga Kosova, Gent Cakajn. Ky i fundit, shumë shpejt nisi spastrimet në trupën diplomatike shqiptare.
Në fillim të qershorit ai njoftoi se me mbi 50 diplomatë shqiptarë nëpër botë, do të largohen ose të transferohen. Sipas tij ato nuk ishin zgjedhur sipas meritokracisë.
Cakaj dukej se don të zmadhojë në nivelin e një reforme vendimet e brendshme të diplomacisë. Por ai nuk bën public as listën me emra, dhe as shkeljet që janë gjetur në emërimet e tyre. Ky fakt të çon drejt një arsyetimi, se ajo që paraqitet si një reform është thjeshtë një larje hesapesh me njerëzit e paraardhësit.
“Kjo me tregon dy gjëra. Ai nuk e di se çfarë është reforma dhe ai po lan hesapet me paraardhësin. Është luftë brenda llojit”, thotë Besnik Mustafaj, ish – ministër I jashtëm.
“Pse tani, pse me kaq bujë dhe pse ministri? Me ato punë merret drejtoria e personelit”, thotë Fatos Tarifa, ish – ambasador.
“Caka është një instrument që nuk flet me mendjen dhe gjuhën e vet por përcon porositë e shefit të vet. Është djal i ri nuk e njeh shqipërinë, diplomacinë”, thotë Arta Dade, ish – minister e jashtme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.