Standard.al

Kryemadhi: Morali i Shqipërisë në OSBE është në një pozicion shumë inferior…

0

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi në një intervistë për Neës 24 ka komentuar edhe raportin përfundimtar të OSBE-ODHIR.

Opozita nuk I ndaloi dot votimet që u zhvilluan në datën 30 qershor. Cila është përgjegjësia e opozitës për këtë mbi pushtet të Ramës dhe a duhet të ndryshoje diçka përsa I përket bojkotit dhe protestave? A duhet të ndryshojë strategjia e opozitës?

Dua të jem e qartë. Nëse ne nuk do të krijonim këtë proces, këtë precedent, të jeni të bindur që qytetarët nuk do ta besonin. Për ne ishte shumë më e rëndësishme që të fitonim besimin e qytetarëve shqiptar se sa atë të ndërkombëtarëve. Në fund të ditës ndërkombëtarët janë me mandat 2 vjeçar, 3 vjeçar, më I madhi me mandate 4 vjeçar ndërsa besimi I qytetarëve është një besim I përjetshëm që e ka politika dhe unë mendoj që ishin hapa ekstreme që vinin si rezultat I veshëve dhe syve të mbyllur të disa organizmave ndërkombëtarë dhe mos harroni që raporti I OSBE-ODIHR për votimet e 30 qershorit është e shkruar e zezë mbi të bardhë dhe me thënë të drejtë është një ferman I tmerrshëm për again tonë që kemi sot në krye të qeverisë për të kuptuar se ku është sot shoqëria shqiptare dhe ku janë sot institucionet e shtetit. Raporti I OSBE-ODIHR është një raport I cili për hir të së vërtetës jo vetëm që legjitimon të gjitha akuzat po themi dhe pretendimet e opozitës por është një raport I cili do të jetë sot në të gjitha kancelaritë ndërkombëtare dhe mbi të gjitha duhet një reflektim I menjëhershëm nga mazhoranca nëse do të duam që Shqipëria do të marrë drejtimin e OSBE-së në 2020 sepse nuk e di se çfarë do t’i ngelet atij që do të drejtojë Presidencën e OSBE-së në 2020 kur një shtet tjetër mund ti thotë që shkoni dhe bëni zgjedhje për veten tuaj të lira dhe të ndershme, dekriminalizoni procesin e votës, të votimit në Shqipëri dhe pastaj eja dhe flisni dhe na jepni rekomandime ne. Pra morali I Shqipërisë në OSBE me këtë situatë dhe me këtë raport të OSBE-ODIHR është me thënë të drejtën në një pozicion shumë inferior.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.