Standard.al

Shkodranët ngrihen në protestë/ Gurakuqi: E patolerueshme kjo që po ndodh…

0

Sapo ka filluar protesta në qytetin e Shkodrës nga ana e përfaqësuesve të Partisë Demokratike, qytetarëve dhe ish-deputetëve. Ka folur qysh në nisje të kësaj proteste, ish-deputi Romeo Gurakuqi, i cili ka thekuar dhe një herë që gjithçka po ndodh është e jashtëligjshme. Duke njohur kështu si legjitime vetëm datën e zgjedhjeve të dekretuar nga ana e Presidentit të Republikës.

“Komunteti i Shkodrës njeh vetëm zgjedhjet e dekretuara nga Presidenti i Republikës, madje dhe unë kam bërë thirrje sistematike për këtë gjë. E gjithë kjo është e pandershme dhe e pa tolerueshme sidomos pas skandalit që ndodhi me kryetarin e Partisë Socialiste.”-tha Gurakuqi për FaxNeës.

Ndërkaq i pyetur nëse ka mundësi të përsëritet një 2 prill i mundshëm, Gurakuqi ka theksuar se PD mbështetet vetëm në vlerat e vërteta të demokracisë.

“PD është një parti e cila ka për qëllim të ndjek gjithë rregullat e deemokracisë. Ne jemi në pritje të zhvilimeve, patjetër që komuniteti shkodran do të jetë I lirë në zgjedhjen e kryetarit të ri. Ne e pamë shumë mirë që të gjithë shkodranët e braktisën gjithë këtë farsë.”

Si fillim protestuesit janë mbledhur përpara Prefekturës aty ku mendohej se do të bëhej konstituimi i këshillit bashkiak, por sipas tyre protestuesit do të lëvizin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.