Standard.al

Shehu: Rilindja po provokon rëndë në Shkodër…

0
Ish-deputeti i PD, Tritan Shehu e cilëson i povokim të rëndë thirrje e mbledhjes së këshillit të ri bashkiak nga PS në Shkodër. Në një postimin në Facebook, Shehu shprehet se kjo është një aventurë e rrezikshme për Shkodrën dhe gjithë vendin.
Postimi i plotë i Shehut në Facebook:
Dokumenti i shpallur nga Prefetkti I Shkodres per mbledhjen e “Keshillit Bashkiak”, rendi i dites se percaktuar aty, skenari i parashikuar, si dhe vendi i mbledhjes, jane provokacione te rrezikeshme, ne kundershtim dhe me ate “ligj”, qe ”polli” 30 Qershorin, duke thelluar grushtin e shtetit.
Se pari ky ”Keshill Bashkiak” nuk mund te shpalle vlefshmeri te mandatit te ”Kryetarit”, sepse sipas ligjit ai per kete duhet te beje betimin ne ate mbledhje, e pa mundur kjo edhe per vete papajtueshmerine e tij me ligjin e dekriminalizimit, gje per te cilen u dorehoq.
Se dyti per pasoje nuk mund te emerohen as zv. Kryetaret e Bashkise, sepse askush tjeter pervese Kryetarit mbas betimit mund ta beje nje akt te tille.
Se treti vete ky “Keshill Bashkiak” eshte nul edhe per faktin se ai 100% i perket nje “kryetari” te pa ligjeshem, qofte per ate proces farse.
Se katerti Universiteti eshte nje institucion i pavarur jo politik, ne ambjentet e te cilit nuk mund te zhvillohen mbledhje te tilla, vecanerisht ne gjendjen aktuale.
Se pesti vete 30 Qershori ishte nje farse antikushtetuese, nje grusht shteti, qe jo vetem Shkodra i dha pergjigjen, por dhe ku morri me zhvillimet e fundit aspekte te tjera te renda, te pa pajtueshme me ate realitet tejet te nderuar.
Se gjashti jemi qartesisht brenda nje skandali te madh ligjor, politik e moral, qe “shpallja” e Prefektit vetem e agravon.
Ne keto kushte thellimi i te tilla aventurave nga Rilindja paraqet rrezikeshmeri te larte jo vetem per Shkodren, por edhe per te gjithe vendin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.