Standard.al

Zhvlerësimi i euro-s/ Shehaj: Shkaku, paratë e drogës po shkatërrojnë ekonominë…

0

Vala e re e zhvlerësimit të euros ndaj lekut ka hapur sërish debatet në publik për shkaqet e këtij fenomeni. Opozita dhe disa ekspertë thonë se një pjesë e dobësimit të euros është e lidhur me paratë e pista që hyjnë në ekonomi nga trafiku i drogës apo aktivitetet e tjera krimnale. Deputeti demokrat, Agron Shehaj thotë se rënia e pakthyeshme e euros nisi në gjysmën e dytë të vitit 2016 duke përkuar me vjeljen e kanabisit të kultivuar masivisht. Sipas tij, ky zhvlerësim drastik i euros si pasojë e parave të drogës po shkatërron investimet e huaja, bizneset eksportuese, turizmin e të huajve, të cilat janë sektorët me vital të ekonomisë./TCH/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.