Standard.al

Revolucion në mjekësi, krijohen grafitë 3D

0

Kërkuesit në Zelandën e Re kanë realizuar një skaner me rreze-X që arrin të japë imazhe nga brendësia e trupit të njeriut në të tria dimensionet, dhe me ngjyra. Kjo mënyrë do t’i mundësonte mjekët të bënin diagnostikime shumë më të qarta të kancerit . Grafitë tradicionale  shfaqen me vetëm dy ngjyra, e bardha e kockave, të cilat thithin rrezet X.

Makineria e re mund të dallojë  inde të ndryshme të buta, që nga kërcet, dhjami e deri te lëngjet. Kjo teknologji është përshtatur nga një instrument që fizikantët kanë përdorur te CERN në  Zvicër.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.