Standard.al

Rinisin ekstradimet pas zhbllokimit të Gjykatës së Lartë

0

Gjykata e Lartë ka zgjidhur çështjen e ekstradimit të katër personave afatet e të cilëve rrezikoheshin për shkak të mungesës së trupës gjykuese.

Dy gjyqtarë të deleguar dhe anëtari i vetëm i mbetur në Gjykatën e Lartë Ardian Dvorani i kanë hapur rrugë ekstradimit të shtetasve Valentina Dushku, Besnik Leka, Robens Berberi dhe Hajri Seferi.

Trupa gjykuese ka vendosur të rrëzojë rekursin e të pandehurve duke i hapur rrugë ekstradimit të katër shtetasve drejt Italisë.

Pas zgjidhjes së ngërçit të ekstradimeve të cilëve iu skadonte afati, pritet të ndiqet procedura për dorëzimin e të kërkuarve tek autoritetet e huaja.

Pasi morën pjesë në seancën e Gjykatës së Lartë, dy gjyqtarët e caktuar përkohësisht Albana Boksi dhe Sokol Binaj janë kthyer në detyrat e tyre të mëparshme në Gjykatën e Apelit për Krimet e Rënda.

Për shkak të bllokimit të çështjes së ekstradimeve në Gjykatën e Lartë Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërhyri duke caktuar dy gjyqtarët Boksi dhe Binaj për të shqyrtuar katër çështjet e ekstradimeve.

Ndërkohë Komisioneri Publik ka apeluar vendimin e Komisionit të pavarur të kualifikimi për lënien në detyrë të prokurores Manjola Kajana, kandidate për Strukturën e Posaçme Anti Korrupsion.

Sipas Komisionerit, hetimi i Komisioni të Pavarur nuk ka qenë i plotë. Prokurorja e krimeve të rënda u konfirmua në detyrë me 19 korrik, pasi rezultoi pa probleme në kriterin e pasurisë, atë të figurës dhe e aftë profesionalisht.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.