Standard.al

Shifra alarmante, në 6 muajt e 2019-ës ka ulje drastike të eksporteve të Shqipërisë

0

“Në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, eksportet e Shqipërisë ranë me 3,7%” raportoi Instituti i Statistikave. Të tre grupet kryesore të eksporteve “tekstile dhe këpucë”, “minerale, lëndë djegëse, energji elektrike”, “materiale ndërtimi dhe metale” janë në ulje.

Komuniteti i biznesit vlerëson se shtetet në zhvillim e sipër dhe me demokraci të brishtë, si Shqipëria; klima politike është vendimtare për ecurinë ekonomiket te vendit.

Biznesi kërkon reforma të thella, ndërkohe që vlerëson se dhe forcimi i lekut ndaj euros ka goditur veçanërisht eksportet 100% shqiptare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.