Standard.al

Konsumoni insekte ‘mund të mbrojnë kundër kancerit’

0

Të konsumosh milingona,buburreca apo edhe insekte të tjera mund të mbrojë çdo person nga rreziku i kancerit, kanë thënë së fundmi shkencëtarët.

Megjithëse nuk është një përbërës i preferuar i një sallate, përkundrazi, insektet mund të kenë një vlerë të lartë për stomakun e njeriut dhe veçanërisht për shëndetin tonë.

Studimi zbuloi se disa lloje përmbajnë më shumë antioksidantë sesa lëngu i portokallit dhe ky përfundim u arrit pas vendosjes së tyre në një gotë lëng i cili a analizua për të parë përfitimet.

Antioksidantë, të tilla si vitamina, zvogëlojnë zhvillimin e radikalëve të lirë potencialisht të rrezikshëm në trup, thanë shkencëtarët, duke na mbrojtur kundër dëmtimit të ADN-së.

Një studiues tha se gati një e katërta e njerëzve në botë tashmë hanë brumbuj dhe ne pjesa tjetër bëjmë mirë të kalojmë neverinë dhe të fillojmë të konsumojmë pasivisht të tilla

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.