Standard.al

Historia e rëndë/ Plumba në sy të riut që protestoi përkrah nënës…

0

Rufo Chacon u verbua gjatë një proteste të 2 korrikut në qytetin e Andeve të San Cristobal, Venezuelë. Rufo Chacon thotë se po fillon të harrojë ngjyrat.

I riu humbi të dy sytë vetëm dy javë më parë, gjatë një proteste të 2 korrikut në qytetin e Andeve të San Cristobal, Venezuelë. Protesta u bë e përgjakshme kur policia filloi të qëllonteme  plumba gome në turmë.

Mjekët të cilët u përpoqën të shpëtonin sytë thanë se 52 fishekë të gomës buckshot goditën  fytyrën e tij, 16 prej tyre fluturuan direkt në sytë e tij.

Një raport i policisë që hetoi aksidentin tha se forcat e sigurimit shtetëror forcë e shtypën turmën pa paralajmërim. Dy protestues të tjerë të mitur gjithashtu morën plagë në kokë, thotë raporti. Një prej tyre ishte vëllai më i vogël i Chacon, Adrian, 14 vjeç, i cili mori një goditje nga kafka e tij nga një shkop policie. Të dy ishin atje me nënën e tyre, Adriana Parada, për të protestuar ndaj mungesës së gazit për gatim në rajon.

Chacon me kokëfortësi refuzon të heqë dorë nga shpresa. “Dua të kthehem prapa,” i thotë CNN me një zë të fortë, duke peshuar çdo fjalë. “Unë kam të gjitha llojet e ndjenjave, do të doja të qaja, por nuk mundem më, unë thirra mjaftueshëm në spital”, thotë ai.

Pas protestës, autoritetet venezueliane njoftuan se dy oficerë ishin akuzuar për “vrasje në tentativë, përdorim të paautorizuar të armëve dhe trajtim mizor” në trajtimin me protestuesit. Ata janë në pritje të gjykimit. Deklarata e zyrës së prokurorit të përgjithshëm në mënyrë specifike referon çështjen e Chacon-it, siç bën edhe një deklaratë nga prokurori i përgjithshëm, Tarek.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.