Mediet e huaja raportojnë se një zjarr i madh ka shpërthyer në zonën turistike të Playa di Catania, duke rrezikuar jetën e shumë turistëve. Pushuesit kanë vrapuar menjëherë drejt detit, duke kërkuar shpëtim, teksa zjarri i fuqishëm ka shkatërruar plotësisht plazhin. Sipas mediave italiane, shuarja e zjarrit është përkeqësuar nga era, kur njerëzit nga deti i kanë shpëtuar zjarrfikësit me barka dhe helikopterë. Midis tyre kishte 40 fëmijë.
Ndërkohë, zjarrfikësit i kanë paralajmëruar njerëzit që të qëndrojnë larg bregut.