Standard.al

“Komisioni i shpifjes për Presidentin”

0

Nga Klevis Balliu

Ajo çka bëri dje Parlamenti fallco, është ngritja e një komisioni fallco hetimor. Në fakt ai është komisioni i shpifjes ndaj Presidentit.

Çdo ditë do shihim deputetë që kanë dalë në përgjimet e BILD dhe deputetët e emëruar nga qeveria e dalë nga vjedhja e votës që u faktua tek përgjimet e BILD që hedhin baltë mbi figurën e kreut të shtetit.

Në komision në fakt do të shikoni se si do të shpifet kundër Kreut të Shtetit.

Pse e them këtë?

Vetëm Gjykata Kushtetuese mund të shkarkojë Presidentin dhe këtë e konfirmuan dhe vetë deputetët e mafies publikisht, atëherë pse duhet ky komision kur ska gjykatë?

Komisioni duhet për dy arsye.

E para që të shpifin dhe të nxjerrin vrer ndaj institucionit të vetëm që ska kapur qeveria e përgjimeve të BILD.

Dhe e dyta:

Të zhvendosim vëmendjen duke folur kundër Presidentit në mënyrë që mediat që paguhen nga paratë e drogës, të atyre që ndihmuan qeverinë e përgjimeve të BILD të fshehin drogën, korrupsionin dhe lidhjet me krimin dhe vjedhjen e votës.

Qartazi është një akt i turpshëm të ngresh komision për të sharë e për të shpifur, si një herë e një kohë partia e babait të Kryeministrit.

Tek komisioni do shpallin armiqtë e popullit, se janë që janë duke shpifur për Presidentin do të shpifin dhe për të tjerë, të kërkojnë arrestime e pushkatime për ata që si bindën partisë së përgjimeve të BILD.

Por ky akt është një akt i një qeverie që tanimë është drejt fundit dhe në fakt nuk ka më as rëndësi se çfarë bëjnë, se fundja kush po i pyet?

Por, këto akte janë pjesë e një grushti shtetit dhe ne nuk duhet ti harrojmë antarët e këtij komisioni, pasi ata qartazi janë edhe pjestarë të grushtit të shtetit dhe është e domosdoshme që ata të marrin atë çka meritojnë, siç e parashikon ligji.

Kuptohet përpara se të arrijmë atje duhet të shkatërrojmë sistemin që ka ngritur qeveria e përgjimeve të BILD.

Dhe kjo do të ndodhë në një mënyrë apo në një tjetër, pasi largimi i Kryeministrit të përgjimeve të BILD është tanimë interes kombëtar për të mbrojtur sigurinë kombëtare, interesin publik si dhe të ardhmen e vendit tonë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.