Standard.al

Kjo teknologji do shpëtojë miliona jetë, eliminon mpiksjen e gjakut…

0

Është shpikur së fundmi një pajisje revolucionare e cila do të mundë të eliminojë gjakun e mpiksur nga organzimi ynë dhe në këtë mënyrë do të mundësojë shpëtimin e miliona jetëve që humbin nga sëmundje të tilla.

Ky kateter me mega vakum vendoset afër pjesës ku gjaku është mpiksur në vena dhe gypat e tij e shtyjnë enën e gjakut. Një gyp i tyre futet në enën e mpiksur dhe fillon ta thithë atë në brendësinë e vet duke e shpërbërë plotësisht. Pasi gjaku i mpiksur shpërbëhet, centrifugohet nga kjo pajisje dhe thuajse eliminohet plotësisht. Në këtë mënyrë fillon një qarkullim normal i gjakut në vena dhe organizmi fillon të funksionojë normalisht.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.