Standard.al

Përgjimet “shkundin” qeverinë Rama, Prela ankohet: Na prishën imazhin e Prokurorisë

0

Pas bërjes publike të video përgjimeve të gazetës Bild, ka reaguar kryeprokurorja e krimeve të Rënda, Donika Prela.

Me një njoftim për media, Prela ankohet se bërja publike e përgjimeve ka prishur imazhin e prokurorisë.

Në njoftim thuhet, se është duke u hetuar për të zbuluar njerëzit që i kanë nxjerrë video përgjimet.

Deklarata e plotë:

Prokuroria pranë Gjykatës Shkallës Parë për Krime të Rënda Tiranë

Tiranë, më datë 17.06.2019

NJOFTIM

Nisur nga publikimet audio te bera sot me date 17.06.2019 ne gazeten gjermane Bild, Prokuroria e Krimeve të Rënda njofton se ka filluar veprimet hetimore për verifikimin e elementëve të veprës penale të ‘Zbulimit të akteve ose të dhënave sekrete’ të parashikuar nga neni 295/a i K.Penal.

Po bëhet verifikimi me shpejtësi i të gjitha akteve hetimore dhe të CD-ve të përgjimeve me qëllim verifikimin e autenticitetit të audiove të publikuara.

Prokuroria e Krimeve të Rënda deklaron, se po ndjek me kujdes situatën e paprecedent të krijuar që ka cënuar rëndë imazhin e Prokurorisë Shqiptare dhe që është kryer në shkelje flagrante të ligjit.  

DREJTUESI I PROKURORISË

DONIKA PRELA

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.