Standard.al

Ekspertët: 2019 do të jetë vit i nxehtë! Shkrijnë 2 miliardë ton akull në Groenlandë

0

 Mbi 40% e akujve në Groelandë janë shkrirë, duke shkatuar humbjen e një sipërfaqje të amdhe të akullit në me rreth 2 gigatonë (një gigaton është i barabartë me 1 miliard ton) akuj të shkrirë. 

Groenlanda përfshin një sipërfaqe të madhe me akull dhe është e pazakontë që akujt të shkrijnë në muajin qershor.  Kjo do të shënohet si humbja më e madhe e akullit në vend. 

Sipas Jason Box, një studiues dhe ekspert i akullit në Anketën Gjeologjike të Danimarkës dhe Groenlandës, parashikoi në fund të majit se 2019 do të jetë një vit i nxehtë dhe kjo do të ndikojë në shkrirjen e akujve në Groelandë

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.