Standard.al

“Presidenti ka të drejtë të zgjidhë politikisht krizat”, juristja Bozheku: Sulmet tregojnë se shteti ka rënë…

0

Juristja Eneda Bozheku e ftuar në emisionin “360 Gradë” në RTV Ora u shpreh se Presidenti ka të drejtë të zgjidhë politikisht krizat, ndërsa sulmet e rilindjes tregojnë se shteti ka rënë.

Bozheku: Presidenti i Republikës duhet të ndërhyjë në një sitiatë politike të ndezur. Presidenti ka rol përvecse juridi, ka atë politik. Të orfojë zgjidhje politike në kohë krizash. Ka bërë shumë mirë. Argumentimet ishin të ekuilibruara, jo 100% te paanshme. Mesazhi ishte i qartë nëse do shkojmë në këto zgjedhje: 

1- nuk do kemi të drejtën e zgjedhjes, shkojmënë zgjedhje pa zgjedhje sepse kandidatët nuk kanë përleshme mes tyre.

2-Shkojmë në zgjedhje ku tensioni rritet dita ditës, nga protesta në protestë shkojnë luftë kundër mullinjve të erës deri diku. Po shkojmë drejt një orientimi që ku do të shkojmë pas zgjedhjeve? Gjysma e opozitës është në rrugë. Një opozitë fiktive, që për mua është ilegjitime. 

Deklaratat që dhanë sot për shkarkimin e presidentit mu duan sot tërësisht jashtë cdo lloj kufiri normativ dhe minimal llogjik politik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.