Standard.al

E shpjegon avokati: Pse Rama dhe PS-ja nuk e shkarkon dot Metën…

0

Kulturë Kushtetuese dhe Sqarim pse Rama i ha m.. dhe nuk e shkarko dot Presidentin pasi nuk ka Gjykatë Kushtetuese

Nga Avokati Altin Goxhaj

Rama nuk e shkarko dot Presidentit me votat e deputetëve jo vetëm sepse i duhen më shumë se 2/3 e votave por edhe sps vendimi merr vlerë veç po e miratoi Gjykata Kushtetuese (hiç, s’nuk). (Neni 90)
Rama nuk e ngre dot Gjykatën Kushtetuese sps 3 anëtarë të Gjykatës emërohen nga Presidenti dhe 3 nga Gjykata e Lartë që edhe ajo hiç, s’nuk  (Neni 125).
Por Presidenti ka të drejtë të nxjerrë dekrete për të shpallë Zgjedhjet qëndrore dhe lokale por t’i ngrefet (Neni 92 gj)
Ndërsa Dekretet e Presidentit kur ç’dekretohen e humbin fuqinë zbatuese dhe KQZ zeza s’ka çfarë të bëjë

Sa mirë Edi miratonte ligje antikushtetuese si t’i ngrefej, pse Presidenti impotent është? Edhe atij i ngrefet

Kështu është kur e le vendin pa Gjykatë Kushtetuese, shko për l.. edhe vetë por të duhet pak vazelinë

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.