Standard.al

Gjigandi britanik/ Daily Mail: Presidenti anulon zgjedhjet për të shmang tensionet politike

0

Shkrimi i Daily Mail

Presidenti i Shqipërisë ka anulluar zgjedhjet e ardhshme komunale, duke përmendur nevojën për të zvogëluar tensionet politike në vend.

Presidenti Ilir Meta tha se veproi sepse “rrethanat aktuale nuk sigurojnë kushtet e nevojshme për zgjedhje të vërteta, demokratike, përfaqësuese dhe gjithëpërfshirëse” më 30 qershor.

Mijëra shqiptarë që mbështesin opozitën politike u mblodhën për një protestë anti-qeveritare të shtunën.

Pas perëndimit të diellit, gaz lotsjellës dhe flakë u mjegulluan rrugët e Tiranës.

Opozita, e udhëhequr nga Partia Demokratike e qendrës së djathtë, akuzon qeverinë e krahut të majtë për lidhje me krimin e organizuar dhe manipulimin e votave. Qeveria mohon akuzat.

Udhëheqësit e opozitës po kërkojnë zgjedhje të parakohshme. Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Europian i kanë nxitur ata të heqin dorë nga dhuna dhe të marrin pjesë në dialogun me përfaqësuesit e qeverisë për të zgjidhur krizën politike.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.