Standard.al

“Na fal o At!”, “shpërthen” aktivisti i njohur: Dy shtëpi i rregulluam atij që i këndoi gjithë jetën partisë, ty të harruan

0

Nga sot, shtëpia në Tiranë e shkrimtarit Ismail Kadare është shndërruar në muze, i cili mund të vizitohet edhe nga qytetarët.

Shtëpia ku jetoi dhe punoi për shumë vite shkrimtari, u restaurua për tu kthyer i vizitueshëm për qytetarët e Tiranës dhe jo vetëm.

Vlerësimi i shkrimtarëve, artistëve është diçka që duhet përgëzuar, por ky vlerësim bëhet selektiv dhe zgjedh disa prej atyre që i kanë shërbyer pushteteve, gjatë dhe pas diktaturës, atëherë çdo gjë bëhet e pavlerë.

Kujtojmë që, më herët qeveria restauroi edhe banesën e Kadaresë në Gjirokastër.

Prej vitesh, qytetarë, aktivistë dhe politikanë kanë ngritur alarmin për gjendjen në të cilën gjendet shtëpia e shkrimtarit, politikanit dhe atdhetarit të madh At Gjergj Fishta. Por askush nuk ka marrë qoftë edhe masën më të vogël, duke bërë që banesa e kollozit mbarëshqiptar të shkojë drejt degradimit.

Lidhur me këtë gjë ka reaguar edhe aktivisti Genc Sejko.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Sejko ‘i kërkon falje’ Fishtës.

“Na fal o At!

Eshtrat t’i mori Kiri ndërsa shtëpinë po ta prishim ne. Por fajin e ke vetë. Çfarë të mire të sollën ato vargje që shkruajte për Shqipërinë?! Kujt i vlejti lufta jote për atdhe?! A nuk e di ti që ky vend do më shumë servilin?! Dy shtëpi i rregulluam atij që i këndoi gjithë jetën partisë. E shpërblyem me pensione, tituj e ofiqe. E ty të lamë në harresë. Ti biri ynë më i mirë. Na fal o At! Ne nuk të meritojmë”, shkruan Sejko në reagimin e tij.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.