Standard.al

“Sheshi i tejmbushur”, llogaritë e pjesëmarrjes madhështore në protestë: Mbi 80 mijë qytetarë

0

Protesta e sotme e opozites ishte nder me te medhate te organizuar ne keto 30 vite demokraci. Pjesemarrja madheshtore e qytetareve ishhte nje mesazh per Kryeministrin qe te degjoje thirrjen e tyre dhe ti hape rrugen zgjedhjeve te lira e te ndershme.

Keshtu sa i perket shifrave, burime nga PD  bën të ditur se “pavarësisht presionit të policisë, ndalimeve të shumta të protestuesve, të gjobave ndaj autobusëve, prania e qytetarëve ishte kjo:

Qarku Shkodër – 9450 qytetarë

Qarku Lezhe – 7300 qytetarë

Qarku Kukës – 3800 qytetarë

Qarku Dibër – 3500 qytetarë

Qarku Durrës – 9800 qytetarë

Qarku Elbasan – 8100 qytetarë

Qarku Berat – 3000 qytetarë

Qarku Fier – 5600 qytetarë

Qarku Vlorë – 5000 qytetarë

Qarku Gjirokastër – 2200 qytetarë

Qarku Korçe – 4700 qytetarë

Këto ishin vetëm shifrat e faktuara të opozitës së protestuesve të nisur nga rrethet e ndërkohë kujtojmë se vetëm nga Tirana, kampi opozitar përllogariti një pjesëmarrje me rreth 20 mijë qytetarë.

Pra gjithsej rezulton se ne protesten e sotme kane qene ne shesh rreth 80 mije qytetare.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.