Standard.al

“Më të fortë në betejën tonë”, Kryemadhi: 9 Maji është dita e forcës tonë për një Shqipëri Evropiane

0

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi në rrjetin social facebook kujton Ditën e Evropës duke përcjellë edhe një mesazh të rëndësishëm për Shqipërinë. “9 Maji është dita e forcës tonë për një Shqipëri Europiane”, shkruan Kryemadhi:

Statusi:

9 Maji është dita e Europës, simbol i bashkimit dhe bashkëpunimit.
Një ditë reflektimi dhe shprese se projekti europian do të duhet të quhet i realizuar vetëm kur Ballkani të jetë pjesë e tij, kur edhe shqiptarët të ndjehen pjesë e vlerave europiane!
Paqja dhe solidariteti europian janë po aq të rëndësishme sot sa ishin edhe në hapat e parë të Bashkimit Europian, po aq të rëndësishme për Shqipërinë sa dhe vetë ekzistenca e saj! Sot më shumë se kurrë Shqipëria ka nevojë për mentalitetin europian në qeverisje dhe në cdo qelizë të saj. 9 Maji na bën më të fortë për të vazhduar betejën tonë për një Shqipëri me pluralizëm politik, ku alternativa dhe idetë nuk fshihen nga autokracia, ku e drejta e qytetarëve për të zgjedhur të lirë është legjitime dhe jo tabu. 9 Maji është dita e forcës tonë për një Shqipëri Europiane. 🇦🇱🇪🇺

Fotografia e Monika Kryemadhi

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.