Standard.al

Ja kush janë ngjarjet kryesore të 20 prillit…

0

Sot data shënon 20 prill. Më poshtë do ju njohim me ngjarjet kryesore, cilat figura publike kanë lindur dhe kanë vdekur në këtë datë.

Ngjarje

1936 — Trupat Italiane okupojnë Etipoopinë .

1972 – Apolo 16 zbriti në Hënë.

1999 Littleton – Eric Harris dhe Dylan Klebold i vras 15 vet ne columbine high school

2009 – Arabia Saudite njeh pavarësinë e Kosovës

Lindje

1808 – Napoleon III Bonaparte, kryetar dhe perandor i Francës (vdiq më 1873)

1889 – Adolf Hitler, kryeminister gjerman dhe udhëheqës i Reich i tretë (vdiq më 1945)

1967 – Mike Portnoy, ish-bateristi dhe themeluesi i bendit Dream Theater

Vdekje

1314 – Papa Clemens V (lindi më 1260)

1918 – Karl Ferdinand Braun, fizikant gjerman

1995 – Milovan ?ilas, politikan serb. (i lindur 1911.)

2014 – Koçi Petriti, poet shqiptar.

Festa dhe përvjetore

Pashkët e krishtera kremtohen nga Katolikët dhe Ortodoksët, Festa e Ringjalljes së Krishtit

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.