Standard.al

Mbledhja e kryesisë/ Luan Rama: Opozita ka detyrë të rëndësishme…

0

Në përfundim të mbledhjes së Kryesisë dhe Grupit Parlamentar të LSI-së, ditën e sotme Luan Rama ka pasur një deklaratë për mediat.

Ai është shprehur se në këto kushtëe që jemi qëllimi i vetëm i opozitës së tqanihmë është që të çoj vendin në zgjedhje duke garantuar zgjedhje të lira dhe të ndershme duke luftuar këtu blerjen e votave.

Ai e krahason gjendjen aktuale të njëjtë me Shqipërinë e viteve 1991, ku qëllimi i vetëm ishte dërgimi i vetëm i partive politike ka qënë garantimi i pluralizmit.

“Aksioni politik i LSI do të vazhdojë me vendosmëri për të mos lejuar që të ketë zgjedhje farsë, që të komandohen dhe blihen nga grupe kriminale për të zgjedhur pushtetin dhe qeverinë që do u shërbejë. Në këtë kontekst kryesia vendosi që të mandatojë kryetaren e LSI dhe Sekretarin e Përgjithshëm që të mandatojnë marrëveshjen me PD dhe frontin opozitar për të garantuar zgjedhje të ndershme. Duke specifikuar në detyrat e saj edhe platformën për zgjeshje të ndershme. Shqipëria është rikthyer në kushtet e viteve 1991, ku Kuvendit i mbetej vetëm një detyrë të të garantonte  pluralizmin. Edhe sot kjo maxhorancë ka një detyre të rëndësishme. Detyra është të dërgoj vendin në zgjedhje të parakohshme por duke garantuar votën e lirë dhe zgjedhje të lira.”- tha Luan Rama.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.