Standard.al

Aleksandër Çipa: Cakaj, adoleshent diplomatik

0

 Gazetari Aleksandër Çipa i ftuar në emisionin Arena në “Ora News” u shpreh se votimi në Parlamentin e Holandës për rikthimin e vizave me vendin tonë ishte i rëndë dhe se pas këtij votimi duhej tërhiqej ambasadori jonë në Holandë pasi nuk e ka kryer siç duhet detyrën. Sa i përket Gent Cakaj, ministër i Jashtëm në detyrë, Çipa e konsideroi adoleshent diplomatik që nuk i përballon dot sfidat e integrimit. “Ajo që vjen nga parlamenti holandez është një lajm tronditës, për aspiratën e integrimit tonë. Dhe administrata e diplomacisë dhe integrimit pas këtij momenti duhet të kishte bërë një mea-culpa, që nuk është bërë. Shqipëria duhej urgjentisht të tërhiqte ambasadorin, se të ngarkuarin që nuk e ka kryer detyrën. Ajo që është më e rëndë është se kjo mund të krijojë një reaksion zinxhirë. Kemi një ministër të jashtë meqë më shumë të krijon përshtypjen e adoleshentit diplomatik, me të cilin nuk mund të përjetojë dhe të përballet Shqipëria me këto sfida që janë permanente. Nuk kemi sfida të ngjashme, as në rrafshin politik”, tha Çipa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.