Standard.al

Zjarri në Notre Dame/ Ky është heroi që hyri midis flakëve dhe shpëtoi kurorën e Jezu Krishtit

0

Zhan-Marc Fournier, drejtues i zjarrfikësve të Parisit, tha se ai ishte ndër ata që hynë në katedralen 850-vjeçare të Parisit, pasi ajo ishte pushtuar nga flakët.

Një prift hero, i cili ndihmoi ngushëllimin e atyre që u plagosën në sulmet terroriste të Parisit 2015, rrezikoi jetën duke vrapuar në zjarrin e Notre Dame, për të shpëtuar kurorën e Thorns të Jezu Krishtit.

Zjarrfikësit dhe policët formuan një zinxhir njerëzor për të shpëtuar disa prej veprave të çmuara artistike, duke përfshirë Kurorën e Thornave të Jezu Krishtit dhe tunikën e Shën Luisit

Disa nga reliket e pazëvendësueshme u shpëtuan nga ndërtesa e djegur.

Një nga reliket më të pavlefshme në botë – Kurora e Thumrave të Jezu Krishtit – besohet të ketë qenë një nga ikonat e shpëtuara.

Punonjësit e emergjencave kanë punuar me stafin e qytetit për të shpëtuar vepra të rëndësishme nga flakët. Ai gjithashtu shpëtoi Sakramentin e Bekuar pasi shërbimet emergjente formuan një “zinxhir njerëzor” për të tërhequr relike të tjera historike nga struktura e djegur, e cila u shua më në fund pas tetë orësh.

Kryebashkiakja e Parisit Anne Hidalgo tha se policët dhe qytetarët u lidhën për të shpëtuar disa prej veprave të artit dhe relikeve religjioze – duke përfshirë kurorën dhe tunikat e Shën Louis vetëm disa ditë para Pashkëve.

Ajo shtoi: “Kurora e Thorns, tunika e Shën Louis dhe disa vepra të tjera të mëdha tani janë në një vend të sigurt”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.