Standard.al

FOTO-VIDEO/ Macja e egër ngjit kaktusin 12 m për t’i shpëtuar luanit

0

ne kemi dëgjuar të gjithë për një mace të mbërthyer pas një peme… por çfarë do të mendonit nëse do të shikonit një rëqebull mbi një kaktus?

Fotografja e natyrës Curt Fonger kapi foton e mësipërme të një prej grabitqarëve më të pakapshëm të Amerikës së Veriut në një pozicion jashtëzakonisht të pasigurt, ngjitur në majë të një kaktus saguaro.

Imazhi, i marrë në Gold Canyon, në Arizona, tregon rëqebullin që shikon vizitorët e tij të papritur dhe duket mjaft e rehatuar mbi gjemba.

Rëqebulli, me sa duket, ka ngjitur kaktusin në një përpjekje për të shpëtuar nga një luan malor aty pranë, dhe pas disa orësh, zbriti plotësisht e padëmtuar.

Kaktusi i lartë 12 m mund të duket si një vend i vështirë për t’u fshehur, por rëqebullit janë alpinistë të shkëlqyer që kërkojnë natyrshëm terrenin e lartë për të shmangur grabitqarët.

Pamja e rrallë është kapur edhe në video nga Cindy Wendler, e cila e ka postuar këtë klip në YouTube.

Pavarësisht se është macja më e egër në Shtetet e Bashkuara, rëqebujt janë të rralla.

Ato janë krijesa territoriale dhe të vetmuara që lëvizin kryesisht në agim dhe në muzg, duke ecur deri në 11 kilometra përgjatë rrugëve të tyre të zakonshme çdo natë në kërkim të gjahut të tyre.

Image

Image

Image

ImageMarrë nga: roaring.earth-

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.