Standard.al

‘Dritarja’ që parashikon motin, mjafton të qëndrosh para saj…

0

Projektuesi francez Mathieu Lehanneur ka krijuar një ‘dritare’ që tregon motin për të nesërmen.

Pajisja quhet ‘Demain est un Autre Jour’ (Nesër është një ditë tjetër) dhe mbledh informacione mbi parashikimet e motit në kohë reale nga interneti dhe i transformon ato në imazhe ‘impresionuese’.

Duke parë ‘ekranin’ është pak sikur shikon një glob magjik i cili në kohë reale ndryshon imazhin duke na treguar qiej të ndryshëm.

Mjafton të qëndrosh përpara saj dhe do të shikosh një qiell me re, me stuhi me shi, me diell me borë etj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.