Standard.al

“Korrupsion, joefikasitet i qeverisë socialiste”. Opozita lë mandatet, jehonë në shtypin e huaj…

0

Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha tha të hënën se grupi parlamentar vendosi të dorëzojë mandatet e tyre.

Vendimi i opozitës për të dorëzuar mandatet e deputetit, është pasqyruar në mediat ndërkombëtare. Me titullin ”Deputetët e opozitës planifikojnë të largohen nga parlamenti i Shqipërisë”, agjencia prestigjioze e lajmeve ”Associated Press”, shkruan për këtë zhvillim dramatik në politikën shqiptare. Ajo shkruan se vendimi i opozitës lidhet me “korrupsionin dhe mungesën e efikasitetit të qeverisë socialiste të vendit”. Artikulli i ”Associated Press” është botuar menjëherë nga prestigjiozja tjetër amerikane ”Fox News”.

Ja artikulli i plotë

“Deputetët e opozitës planifikojnë të largohen nga parlamenti i Shqipërisë”. Partia e opozitës së qendrës së djathtë të Shqipërisë thotë se 41 ligjvënësit e saj planifikojnë të japin dorëheqjen nga parlamenti lidhur me korrupsionin dhe mungesën e efikasitetit të qeverisë socialiste të vendit.

Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha tha të hënën se grupi parlamentar vendosi të dorëzojë mandatet e tyre. Basha kërkoi krijimin e një qeverie tranzicioni në vend derisa të mbaheshin zgjedhjet e parakohshme.

Anëtarët e partive më të vogla të opozitës mund të bashkohen me demokratët duke lënë parlamentin shqiptar të 140 vendeve, ku socialistët drejtues mbajnë 74 vende.

Opozita planifikon të mblidhet jashtë parlamentit të enjten. Basha akuzoi qeverinë për lidhje me krimin e organizuar, vjedhjen e votave, dhe anashkalimin e ligjvënësve dhe sistemin e drejtësisë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.