Standard.al

Sonda japoneze mund të ulet në një trup qiellor…

0

Qëllimi i këtij udhëtimi është kontributi në njohuritë mbi mjedisin qiellor dhe për të kuptuar më mirë jetën në Tokë.

Sonda japoneze ”Hayabusa2”, tashmë në orbitë, do të përpiqet të ulet në një trup qiellor, njoftoi agjencia hapësinore JAXA.

Udhëtimi i ardhshëm parashikohet të transmetohet direkt në internet dhe shkencëtarët  gjykojnë se ky do të jetë një mision shumë delikat.

Gjithashtu është nisur dhe një robot franko-gjerman, që ka analizuar përbërjen e këtij guri primitiv në hapësirë.

/ATA/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.