Standard.al

‘Gjendje emergjente!’ Arinjtë në Rusi po hyjnë nëpër banesa

0

Banorëve iu është thënë se nuk duhet të qëllojnë mbi arinjtë, për shkak se ata janë specie të rralla dhe rrezikojnë zhdukjen.

Në Novaya Zemlya të Rusisë u shpall gjendje emergjente. Kjo për shkak të “agresionit të arinjve”, të cilët kanë nisur të hyjnë nëpër banesat e njerëzve. Arinjtë po hyjnë nëpër shtëpitë e njerëzve në këtë qytet të lashtë dhe me pak banorë. Qyteti nuk ka më shumë se 1000 banorë.

Shumë arinjtë kanë hyrë nëpër banesa dhe se disa prej tyre janë treguar edhe agresivë me njerëzit. Banorëve iu është thënë se nuk duhet të qëllojnë mbi arinjtë, për shkak se ata janë specie të rralla dhe rrezikojnë zhdukjen. Lëvizja e arinjve deri në banesa besohet se ndodh për shkak të ngrohjes globale e gjithashtu në zona malore nuk ka ushqim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.