Standard.al

Ja kush janë ngjarjet kryesore të 23 janarit…

0

Sot data shënon 23 janar. Më poshtë do ju njohim me ngjarjet kryesore, cilat figura publike kanë lindur dhe kanë vdekur në këtë datë.

Ngjarje

393 – Perandori romak Theodosius I shpalli djalin e tij nëntë vjeçar Honorius bashkë perandor.

1793 – Rusia dhe Prusia ndajnë Poloninë.

1897 – Elva Zona Heaster u gjet e vdekur në Greenbrier County.

1899 – U formua Lidhja e Pejës

1916 – Isa Boletini – vritet në pritë në Podgoricë

1919 – në Shkodër u botua gazeta politike, shoqërore kulturore shqip dhe frëngjisht e botuar nën drejtimin e Nikollë Ivanaj, ishte organ i klubit “Lidhja Kombëtare”.

1996 – U paraqit versioni i parë i gjuhës programuese Java.

2002 – Daniel Pearl u rrëmbye dhe u vra në Karachi, Pakistan.

Lindje

1857 – Andrija Mohoroviçiq, gjeofizikant kroat

1936 – Dhimitër Anagnosti, regjizor shqiptar

1948 – Anita Pointer, këngëtare amerikane (Pointer Sisters)

1950 – John Greaves, muzikant anglez (Henry Cow, National Health)

1953 – Robin Zander, këngëtar amerikan (Cheap Trick)

1954 – Edward Ka-Spel, muzikant anglez (Legendary Pink Dots)

1974 – Sampsa Astala, muzikant finlandez (Lordi)

1984 – Arjen Robben, futbollist holandez

Vdekje

1931 – Ana Pavlova,balerinë ruse

1963 – Józef Gos?awski, skulptor polak

1989 – Salvador Dali, piktor spanjoll

2008 – Felix F. Carlebach, rabin gjermanobritanik

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.